Att lyckas med att söka pengar ur fonder.

Hur du går till väga för att söka stipendium, stipendier, bidrag eller pengar.

Hur du går till väga för lyckas att söka stipendium, stipendier, bidrag eller pengar.

Det går att få pengar från fonder och stiftelser med lite kreativt arbete framför datorn. Om du bara hittar rätt fonder att söka pengar ur kan det vara ett lönsamt för dig. Svårigheten är att hitta rätt stipendium att söka. Men ta det bara lugnt – alla bra och nyttig länkar hittar du på Smslån och fonder. Läs också våra tips om hur du gör ansökan om ett stipendium och vad du bör tänka på för att lyckas.

Det finns många fonder att söka pengar ur och slantarna ligger där och bara väntar på rätt ansökan. Resestipendier, volontärarbete, bidrag till kulturprojekt, utlandsstudier, stipendium för idrott, bidrag till resor och studier osv.

Det finnas också lite speciella fonder och stiftelser som gör att just du i stort sett bara kan söka pengar eller få ett stipendium. Det gäller bara att hitta fonderna. Vad du skall leta efter är förhållanden som just du kan passa in på som t.ex bostadsort, födelseort, yrke, hobby, studerande, konstnär, konsthantverkare, språkstudier etc. Det finns fonder som man bara kan söka om man är född i en viss församling eller bosatt på en speciell ort.

Tänk på att det inte alltid är enorma summor som delas ut, men är man lite kreativ och uppfinningsrik kan man söka pengar ur flera olika fonder. Många bäckar små …

Man måste alltså vara både kreativ och uppfinningsrik, samt flitig som en myra. Men det kan löna sig ordentligt.

De olika stegen för att söka pengar är:

  1. Hitta rätt fond. Använd våra länkar för att leta.
  2. Skriv en ansökan. Läs våra tips om hur du gör en ansökan.
  3. Vänta på svar eller pengar.

Lyckas du inte första gången så ge inte upp. Försök igen! Leta upp andra bra fonder. Försök igen!


Läs mer: