Hitta dina fonder för att söka pengar och stipendium.

Bästa tipsen för att hitta dina fonder, stipendium, stipendier och bidrag. Söka fonder som är rätt för dig.

Bästa tipsen för att hitta dina fonder, stipendium, stipendier och bidrag. Söka fonder som är rätt för dig.

Sök bidrag ur fonder! Det finns pengar som ligger och väntar på din ansökan!

Här har vi samlat de bästa länkarna till fonder som passar för studerande, resesugna, utlandsstudier, hantverkare, barn och unga, föreningar, behövande, projekt, resestipendier, funktionshindrade, hjälpmedel, ensamstående, konstnärer och konsthantverkare.

Börja här ! Länsstyrelsernas sida om fonder och stiftelser är en riktigt bra och nyttig resurs!

Länsstyrelserna har hand om granskning och tillsyn av de flesta stiftelserna och fonderna i Sverige. Länsstyrelsernas samlingssida är en bra databas där du kan börja när du skall söka efter fonder och lämpliga stipendier att söka. Du kan i lugn och ro sitta och leta bland alla fonderna.

Söktips!

  1. Gör en sökning på län + kommunen du bor i. Du kan bli förvånad över hur många stiftelser och fonder det finns bara i din egen kommun. Passar någon in så ring kommunen och fråga hur du söker bidrag. Gräv där du står.
  2. Leta efter fonder i kommunen eller området där du är född. En del fonder har som krav att man skall vara född på en viss ort.
  3. Leta efter fonder och stiftelser med särskilt syfte. Välj ändamål och sedan ett sökord som t.ex. kultur, idrott, konst, resor etc. Testa dig fram.

Länk till Länsstyrelsernas fondsida:


Mer information: