Spara pengar genom att semestra miljövänligt hemma

Spara pengar genom att semestra miljövänligt hemma - smslånochfonder.se

Foto från Ivanssons Bilskrot, Båstnäs, Årjäng

Spara pengar, minska miljöpåverkan och upptäck nya platser nära dig genom att semestra hemma.

Semester behöver inte betyda att du måste resa till ett exotiskt land eller boka en dyr resa. Istället kan du spara pengar genom att semestra hemma eller ta en så kallad hemester. Hemester innebär att du spenderar din semester i närheten av där du bor istället för att resa till en annan stad eller land. Det kan också innebära att du utforskar platser som du kanske tidigare inte har besökt i din närmiljö. Här är några tips för att hitta spännande resmål nära dig och spara pengar på semestern.

Tips för att hitta spännande resmål nära dig:

 • Gör din research: Forska på platser i din närhet som du kanske inte har besökt tidigare. Du kan använda dig av resesidor, resebloggar eller sociala medier för att hitta inspiration.
 • Utforska naturen: Det finns ofta fantastisk natur i närheten av där du bor. Utforska dina lokala parker, sjöar och vandringsleder för att få en frisk dos av frisk luft och avkoppling.
 • Besök historiska platser: De flesta städer och orter har någon form av historiska platser att besöka. Kolla upp vilka som finns i din närhet och ta en tur dit för att lära dig mer om din lokala historia.
 • Gör en dagstur: Att göra en dagstur kan vara ett utmärkt sätt att upptäcka nya platser utan att behöva övernatta. Du kan besöka en annan stad, ta en tur till havet eller åka till närliggande sevärdheter.

Fördelar med att spara pengar genom att semestra hemma eller ta en hemester:

 • Sparar pengar: Semestra hemma eller ta en hemester kan spara dig en hel del pengar på flyg, hotell och transporter. Det gör det också enklare att planera en budget och undvika onödig utgift.
 • Miljövänligt: Att semestra hemma eller ta en hemester är en miljövänligare alternativ än att resa långt bort eftersom du undviker onödig koldioxidutsläpp från flygplan och andra transporter.
 • Upptäcka nya platser: Att semestra hemma eller ta en hemester ger dig möjlighet att upptäcka nya platser i din närmiljö som du kanske inte visste fanns. Det kan vara allt från vackra parker till historiska platser och sevärdheter.
 • Mindre stressigt: Att semestra hemma eller ta en hemester kan också vara mindre stressigt eftersom du inte behöver oroa dig för att resa till en annan stad eller land. Du kan ta det lugnt och utforska i din egen takt.

Semestra hemma eller ta en hemester kan vara ett utmärkt alternativ för att spara pengar och samtidigt upptäcka nya platser i din närmiljö. Genom att utforska naturen, historiska platser och göra dagsturer kan du hitta spännande resmål nära dig. Fördelarna med att semestra hemma inkluderar att det är miljövänligt, mindre stressigt och ger dig möjlighet att upptäcka nya platser. Så varför inte prova att semestra hemma i år och se vad din närmiljö har att erbjuda?

Tips om att hitta udda resmål nära där du bor:

Hemsidan Udda Utflykter är en bra resurs där du också får koordinater och adress till varje resmål.


Mycket mer miljövänligt att semestra hemma

Att semestra hemma är en av de mest miljövänliga sätten att resa eftersom det innebär att man undviker de stora utsläppen som följer med flyg-, tåg- och bussresor. Här är några exempel på de miljöpåverkande utsläpp som kan undvikas genom att semestra hemma:

 • Flygplan: Flygresor är en av de största orsakerna till koldioxidutsläpp från transportsektorn. Att semestra hemma innebär att man undviker utsläppen från flygplan, vilket minskar den totala koldioxidbelastningen på miljön.
 • Bil: Att ta en roadtrip med bil kan också innebära stora utsläpp av växthusgaser, särskilt om bilen inte är särskilt bränsleeffektiv. Genom att semestra hemma och utforska närliggande platser, minskar man behovet av långa bilresor och därmed minskar man också de miljöpåverkande utsläppen.
 • Hotell: Att semestra hemma innebär också att man undviker att bo på hotell som ofta använder stora mängder energi och vatten för att driva sina verksamheter.
 • Mat: När man reser långt bort behöver man ofta flyga in mat från andra delar av världen, vilket leder till ökade utsläpp av växthusgaser. Att semestra hemma och äta lokalt odlad mat minskar behovet av att flyga in mat och minskar därmed också utsläppen.

Att semestra hemma ger därmed inte bara en ekonomisk fördel utan också en miljövänlig en. Genom att undvika stora transporter och bo på hotell kan du minska din koldioxidbelastning på miljön och samtidigt uppleva spännande platser nära dig.


Läs mer:

Mer information hittar du här: