Hitta en pantbank nära dig

Låna pengar av dig själv hos en pantbank. Du lånar pengar av dig själv genom att lämna guld, guldsmycken, musikinstrument, hemelektronik i pant.

Hitta en pantbank nära dig.

En pantbank är stället där du enkelt lånar av dig själv. Det är mycket billigare lån än många snabblån och mobillån. Kolla villkoren på pantbankernas hemsidor.

Villkor för att få låna är att du fyllt 18 år och äger föremålet som du vill låna på. Du kan behöva visa kvitto på inköpet.

Normalt får du låna pengar i fyra månader. Du kan förlänga lånetiden men då blir det som ett nytt lån. Du får betala en ny avgift och betala ränta för den första låneperioden.

Vad händer om du inte vill eller kan lösa in ditt föremål hos en pantbank.

Om du inte vill lösa ditt lån säljs panten (föremålet som du har lämnat) på auktion till högstbjudande två månader efter förfallodagen. Skulle föremålet säljas till ett högre pris på auktionen när avgifter och kostnader för auktionen är dragna betalar pantbanken dig detta överskott. Om föremålet säljs för ett lägre pris står Pantbanken för det och du kan aldrig bli personligt ansvarig för att betala detta. Det är för den risken Pantbanken tar ut ränta och avgifter.

Köp billigt – bra varor!

En del av det som belånas hämtas inte ut. När en pant inte löses ut säljs den enligt lag på auktion. Varje pantbank har olika lösningar, men ofta har man regelbundna pantbanksauktioner. Det kan vara ett riktigt bra ställe att fynda på och hitta kvalitetsvaror till ett mycket överkomligt pris. Titta på pantbankernas hemsidor, de brukar ofta ha länkar till sina pantbanksauktioner. Du kan också se vad föremål sålts för på tidigare auktioner. En del pantbanker säljer också föremål som inte blivit sålda på deras auktion.

Skåne

Kronoberg – Växsjö

 Halland

Älvsborg

Göteborg och Bohuslän

Östergötland

Värmland

Örebro

Eskilstuna

 Stockholm och Uppsala

Östersund

Sundsvall

Umeå

Finland

Norge

Mer om pantbanker:


Läs mer: