Byt bank nu och få bättre ränta och villkor

Det är inte så svårt att byta bank. Var aktiv!

Det är inte så svårt.  Byt bank nu. Var aktiv!

Det är dags – byt bank nu! Förr hade bankrånare cowboyhatt och flydde med hjälp av en häst. Nuförtiden har de kostym och bonuskort på SAS, och jobbar på banken själva.

Det är inte så svårt att byta bank. Var aktiv! Retar man upp sig på bankdirektörernas jättebonusar eller bankens alla avgifter är det kanske dags att göra något. När banken inte ger dig någon ränta på dina surt förvärvade sparpengar, men samtidigt tar ut höga räntor när de lånar ut dina pengar till någon annan, kanske det är dags med ett litet bankuppror.

Det är dina pengar som går till bonusarna.

En bank lånar in pengar som man sedan lånar ut. Det kan vara dina pengar som du har på lönekontot eller sparkontot. Skillnaden mellan dessa räntor är det som kallas räntegapet. Det är så banker fungerar. Man gör affärer på räntegapet och om man har bra vinst på detta så betalar man ut mångmiljonbonusar till sina direktörer. Det är alltså dina pengar som har omfördelats. Gillar du det så var passiv. Låt banken ta dina pengar.

Gillar du inte detta så var aktiv. Banken är som en bilhandlare eller torgförsäljare så pruta, förhandla eller gå någon annanstans där du får mer för dina pengar.

Först skall du kolla all information om räntor, villkor och avgifter för olika banker och sedan går du till den bank som kan ge dig de bästa villkoren. Svårare är det inte.

Byt bank nu!

Sedan förhandlar du, stå på dig, med den nya banken om bra villkor. Den nya banken hjälper dig med allt som gäller kontakter mot din gamla bank, som du inte behöver kontakta alls.

Några bra länkar att börja titta på hittar du här:

Konsumenternas Bank- och finansbyrå

Konsumenternas Bank- och finansbyrå är en självständig rådgivningsbyrå som kostnadsfritt informerar och ger råd samt vägledning inom det finansiella området. Bakom Konsumenternas Bank- och finansbyrå står Konsumentverket, Finansinspektionen, Svenska Bankföreningen, Fondbolagens Förening och Svenska Fondhandlareföreningen.

Slå näven i bordet – byt bank!

Compricer har en sida med mer information och du kan även jämföra olika tjänster mellan bankerna. Se hur din bank ligger! Jämför bolån, Jämför sparkonto, Jämför kreditkort, Jämför aktiehandel, Jämför privatlån. Så pressar du boräntan! Du också information om smarta tips och argument för varför just du ska få en lägre ränta hos banken.

Byta bank – information från bankföreningen – checklista.

För att underlätta för dig som vill byta bank har Svenska Bankföreningen arbetat fram en rutin för att bankbytet ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Bankbytet ska normalt inte ta mer än tre bankdagar. Som bankkund vänder du dig direkt till din nya bank så hjälper de dig att avsluta konton och tjänster hos din tidigare bank.

Ingen ränta – men bättre villkor – ingen vanlig bank.

Om du har tröttnat på allt vad banker heter så finns det ett alternativ som är helt annorlunda och det är JAK Medlemsbank.

Den som sparar pengar i JAK Medlemsbank får ingen ränta, men kan senare låna pengar till mycket bättre villkor än om man inte sparat. JAK bygger på att ingen skall tjäna pengar på andras lån. Var och en svarar för sitt eget sparande och lånande.


Läs mer: